Brussel

Brussel heeft het allemaal! Het is de meest kosmopolitische en superdiverse stad van het continent. Onze hoofdstad telt meer dan honderd musea en evenveel concertzalen, theaters, cultuurcentra en kunstgalerijen. Je zal achterovervallen van de majestueuze gebouwen in art-deco en art nouveau stijl. Er zijn verschillende iconen te vinden zoals manneke pis, de grote markt of het atomium. Uitgaan in Brussel mag je niet missen, het aanbod is enorm en uiterst divers.  Je kan er de gezellige, typisch Brusselse sfeer opsnuiven van de Marollen of de rommelmarkt op het Vossenplein. Meer zin in een dagje shoppen? Ook daar lost Brussel al je verwachtingen in. Redenen genoeg dus om een bezoek aan Brussel op je bucketlist te zetten.

< >
< >
< >

Daarbovenop is Brussel ook nog eens een van de groenste steden van Europa. De oppervlakte van de stad bestaat dan ook voor de helft uit parken, bossen en andere groene ruimtes. Je kan dus het bruisende stadsleven ook even ontvluchten om tot rust te komen in één van de vele groene oases. Zet zeker ook een wandeling door het Zoniënwoud, de botanische tuinen of het Jubelpark op je planning.
Of kies voor het Leopoldpark, vlakbij Place Jourdan ligt dit stukje natuur in het hart van Brussel. Vroeger was hier een dierentuin, daarna werd het een wetenschapspark en tegenwoordig is het een Engelse tuin met beeldhouwwerken en een vredesboom. In en rond het park liggen heel wat Belgische en Europese instellingen. Je kan er de schitterende Solvaybibliotheek vinden. Maar ook het voormalige instituut voor de anatomie, het instituut voor de fysiologie en de vroegere handelsschool zijn ronduit indrukwekkende gebouwen. Maak van de gelegenheid gebruik om binnen te stappen in het halfrond van het Europees Parlement. Breng zeker ook een bezoek aan het Parlamentarium, het Huis van de Europese Geschiedenis, het Museum voor Natuurwetenschappen en het Wiertz Museum. Vergeet ook vooral niet te letten op de vele imposante, boeiende en innemende streetart die je op je wandeling tegenkomt.

< >

Merci de ne pas envoyer de demande de réservation.
Les réservations se font uniquement en cliquant ici.