Foodpairing met Sofie Vanraefelghem

Beer & Burgers

Achter de naam ‘Sofie’ schuilt een heel team, gebeten om Belgisch bier wereldwijd in de kijker zetten. Maar het begon allemaal bij Sofie Vanrafelghem zelf en haar persoonlijke fascinatie voor Belgische bieren.

Sofie Vanrafelghem: “Ik hou van shoppen, gezellige avonden, fijne gastronomie, romantische diners en bier. Voor mij geen witte wijn of cava. Toch is het niet altijd zo geweest. Integendeel, zelfs. Ik groeide op in een gezin waar geen druppel bier in huis kwam. Pas tijdens mijn laatste jaren aan de universiteit begon ik zelf karakterbieren te ontdekken. Toen had ik nooit kunnen vermoeden hoe die eerste trappist mijn leven zou veranderen.” 

Hoe meer Sofie zich in de Belgische bieren begon te verdiepen, hoe breder en professioneler haar interesse werd. Sofie: “Zo veel brouwers, bieren, verhalen, tradities en smaken; ik kon niet geloven hoe ik dat allemaal links had laten liggen ten voordele van de wijn.

< >
< >
< >

Gefascineerd begon ik brouwerijen en bierfestivals te bezoeken. Ik besloot ook om na mijn master een brouwopleiding en zythologieopleiding te volgen. Het product waar ik zo dol op was geworden, maakt deel uit van mijn eigen cultuur en geschiedenis. Ik wou er alles over weten.”

Nadat ze eerst familie en vrienden enthousiast wist te maken over de Belgische bieren, begon Sofie ook voor een breder publiek workshops en voordrachten te geven.
Sofie: “Onbekend is onbemind. Dat is de grootste reden waarom vooral vrouwen massaal het bier laten staan. Daarom heb ik rond mij een team opgebouwd met een missie: iedereen, overal en op elke gelegenheid kennis laten maken met onze Belgische bieren.”
Wij zijn fier op ons bier. En de hele wereld mag het weten.

< >

Gelieve geen reservatie aanvragen door te sturen.
Reserveren kan je enkel door hier te klikken.